Tulpen

Tulpen van papier Wie kleine kinderen heeft, herkent dit zoek een dun takje in de tuinmisschien wel: ze zijn aan het knutselen geslagen met gekleurd papier of karton. Maar... er zijn een hoop blaadjes maar deels gebruikt.
Er staan een paar krasjes op of er is een hoekje uitgeknipt. Niet weggooien! Je kunt er nog een bos leuke tulpjes van maken. En met wat oudere kinderen kun je dit ook samen doen!


1)Zoek buiten dunne dode takjes. Ik heb dode takjes van teken het bloemblaadje op het papierde kamperfoelie geknipt, maar je kunt alle soorten takjes gebruiken. Je kunt rechte takjes gebruiken, maar ook takjes met kronkels of bochtjes erin doen het goed!


2) Teken met een potlood 3 bloembladen: één met een punt naar rechts, één met een punt naar links en één met de punt in het midden. Teken aan de onderzijde een kort 'steeltje' dat je straks om het stokje kunt wikkelen.
Tip: maak de bloemblaadjes zo groot mogelijk, dan maak je optimaal gebruik van het papier.

knip het bloemblaadje uit

3) Knip ze uit langs de binnenzijde van de potloodstreep.
Nu zie je dat het handig is om een groter blad te tekenen, omdat je bij het knippen wat wegknipt.


4) Kijk hoe de bloemblaadjes het beste om het takje kunnen worden geplakt en plak ze één voor één met een plak het bloemblaadje met plakband vastkort stukje plakband vast. Dat gaat het beste als het plakband het eerst aan een uiteinde vastmaakt en dan vanuit daar om het steeltje van de bloem 'rolt'.


5) Maak zoveel tulpen als je wilt, of zoveel als je  papier voor hebt. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld papier uit glossy's of van gebruikt kadopapier.
Zet ze in een mooi vaasje en

Tulpen van hergebruikt papiergeniet ervan!


      

 

           

©23April, 2014 | 06 - 15695056  | Bestellen & Verzenden  | sitemap | Gastenboek | Nieuwsbrief